Wat ben ik blij dat Cindy nu in deze praktijk werkt als mondhygiëniste ! Ik ga al jaren naar haar toe en nu werkt ze bij mij om de hoek! Ze is heel precies, ... carina Dautzenberg Cijfer: 10, zou Tandgenoten aanbevelen
Bekijk alle ervaringen van onze patiënten »

Samen met u houden we uw tanden en kiezen in topconditie.


Lees verder

Hierdoor bent u verzekerd van een optimale behandeling.


Lees verder

Bij onze kindvriendelijke praktijk voelen kinderen zich bijzonder goed thuis.


Lees verder

Tandletsel? Er staat dag en nacht een tandarts voor u klaar.


Lees verder

Meld u direct aan door middel van het digitale inschrijfformulier.


Aanmelden

Blog

Dit zijn de beste goede voornemens voor uw gebit

1 januari 2022

In het kader van de jaarwisseling hebben we het in deze blog over goede voornemens. Heeft u al een lijstje hiermee klaarliggen? Al jaren zijn gezonder eten, meer bewegen en stoppen met roken de meestvoorkomende voornemens. En hoewel wij hier natuurlijk honderd procent achterstaan, hopen wij bij Tandgenoten Utrecht ook dat u goede voornemens met betrekking tot uw gebit op uw lijstje opneemt.

Bezoek twee keer per jaar de tandarts

Door twee keer per jaar bij ons in de stoel plaats te nemen, kan het gebit nauwkeurig gemonitord worden en eventuele problemen snel worden aangepakt.

Laat uw gebit twee keer per jaar professioneel reinigen

Een goede mondhygiëne begint thuis, maar wordt ondersteund in de praktijk. Door het gebit twee keer per jaar professioneel te laten reinigen, kunt u de kans op problemen helpen verkleinen.

Beperk het aantal eet- en drinkmomenten

Om de druk op het gebit te beperken is het verstandig om maximaal zeven eet- en drinkmomenten per dag in te bouwen. Heeft u tussendoor dorst? Een glas water kan uiteraard altijd.

Wees ook thuis consistent met het onderhouden van uw gebit

Door het gebit twee keer per dag, gedurende twee minuten (bij voorkeur elektrisch) te poetsen en dagelijks te flossen, stokeren of rageren heeft u thuis veel invloed op de status van het gebit. Vergeet daarbij ook de tong niet mee te nemen! Daarnaast kunnen onze tandartsen en mondhygiënisten u in de praktijk aanvullend en op maat gemaakt advies geven.

Pijn? Bel direct!

Alle bovenstaande tips zullen zeker helpen bij het gezond houden van het gebit. Helaas kan het -zelfs bij goede mondverzorging- toch voorkomen dat u pijn of andere problemen ervaart. Neem in dat geval direct contact met ons op. Zo kunnen wij snel op zoek naar de oorzaak en werken aan een oplossing.

Heeft u uw eerste controle afspraak voor dit jaar al gemaakt?

Heeft u de eerste controle afspraak voor dit jaar al in de agenda staan? Zo niet, neem dan telefonisch contract op met onze praktijk. Ook als u al wat langer niet bij de tandarts bent geweest, zien wij u graag weer bij ons in de praktijk. We nemen graag de tijd om te kijken hoe het ervoor staat, maken eventueel röntgenfoto’s en stellen zo nodig samen met u een plan van aanpak op. Uiteraard altijd op het tempo dat bij u past.

Bel voor het maken van een afspraak naar 030-2760033 of mail naar utrecht@tandgenoten.nl


Impressie van onze praktijk
Wij zijn Tandgenoten

  • Gastvrije ontvangst
  • Persoonlijke aandacht
  • Pijnloze behandeling
  • Succesvolle behandelingen bij kinderen
  • Moderne technieken


  • Nieuwste en geluidsarme boren
  • Toegewijde en goed opgeleide medewerkers
  • Praktijk goed bereikbaar per telefoon en email
  • Makkelijk parkeren in de wijk
  • Altijd plaats in geval van spoed