Op dit moment hebben wij nog geen reviews voor deze locatie...
Plaats uw ervaring met Tandgenoten Leidsche Rijn »

Samen met u houden we uw tanden en kiezen in topconditie.


Lees verder

Hierdoor bent u verzekerd van een optimale behandeling.


Lees verder

Bij onze kindvriendelijke praktijk voelen kinderen zich bijzonder goed thuis.


Lees verder

Tandletsel? Er staat dag en nacht een tandarts voor u klaar.


Lees verder

Meld u direct aan door middel van het digitale inschrijfformulier.


Aanmelden

Blog

Lachen is gezond! Maar wat als u niet durft te lachen…?

1 augustus 2022

Bij ‘gezondheid’ denken veel mensen aan gezonde voeding, niet roken, het beperken van de alcoholinname en voldoende beweging. Nou zijn dit absoluut dingen die belangrijk zijn voor een gezond leven, maar er is meer! Wist u ook dat lachen erg gezond is en dat hiervoor zelfs wetenschappelijk bewijs is? Wij vertellen er graag alles over in onze nieuwste blog. Ook bespreken we hoe wij u kunnen helpen als u niet durft te lachen omdat u onzeker bent over uw gebit.

Non-verbale communicatie

We lachen op veel momenten. Denk aan een schaterlach als iemand een goede grap vertelt, een verleidelijke lach tijdens het flirten of een glimlach naar een vreemde in de supermarkt. Lachen is een manier van non-verbale communicatie en is een belangrijk middel in het aangaan van verbinding met de mensen om ons heen. Niet alleen werkt lachen verbindend (en vaak aanstekelijk), het is ook nog eens heel erg gezond!

Lachen is gezond

Bij het lachen komen er drie hormonen vrij; endorfine, serotonine en oxytocine. Wie deze stofjes kent, weet dat ze zorgen voor een lekker, ontspannen en vrolijk gevoel. Door het lachen neemt het stresshormoon cortisol af en de mate van ontspanning toe. Een ander positief effect van lachen op onze gezondheid is die op het hart- en vaatstelsel. Tijdens een flinke lachbui verwijden de bloedvaten en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Tot slot helpt lachen bij het aanmaken van witte bloedcellen, welke belangrijk zijn voor ons immuunsysteem. U ziet: lachen is écht gezond.

Wij helpen u graag

Maar wat als u niet (altijd) vrijuit durft te lachen omdat u niet volledig comfortabel bent met uw gebit? Dan willen wij u graag helpen. Bij Tandgenoten geloven wij dat ieders lach gezien mag worden. Wanneer iemand hier zich niet volledig comfortabel bij voelt, zoeken wij graag naar manieren om dit beter te maken. We nemen uitgebreid de tijd om samen met u te kijken naar waar u niet tevreden over bent. Zo is het uiteraard mogelijk om een gebitsreiniging bij de mondhygiënist in te plannen, de stand van de tanden te verbeteren of kijken naar de mogelijkheden om uw tanden te bleken. Daarnaast geven we een objectief en realistisch advies. We zien u graag lachend de praktijk weer verlaten.

Foto door Alicia Jones via Unsplash
Lachen is gezond


Wij zijn Tandgenoten

  • Gastvrije ontvangst
  • Persoonlijke aandacht
  • Pijnloze behandeling
  • Succesvolle behandelingen bij kinderen
  • Moderne technieken


  • Nieuwste en geluidsarme boren
  • Toegewijde en goed opgeleide medewerkers
  • Praktijk goed bereikbaar per telefoon en email
  • Altijd plaats in geval van spoed